در این مقاله، قرار است به بررسی کسب و کار طراحی داخلی بپردازیم! این حرفه، یکی از بهترین رشتههای موجود در بازار کار است که افراد علاقمند به هنر و معماری، میتوانند از طریق آن درآمدزایی داشته باشند. ممکن است شما نیز به کسب و کار طراحی داخلی علاقه داشته باشید؛ اما ندانید چگونه باید درآمدزایی خود را آغاز کنید، چه مهارتهایی را داشته باشید و چطور کسب و کارتان را راهاندازی نمائید! هیچ لزومی به نگرانی نیست؛ زیرا ما در این مطلب به بررسی بازار کار و میزان درآمد کسب و کار طراحی داخلی خواهیم پرداخت. کسب و کار طراحی داخلی، شغلی چندبعدی است که در آن افراد باید به انجام پروژهها، اجرا و مدیریت طرحهای مختلف بپردازند. در دنیای امروزه، طراحی داخلی و دکوراسیون جزو مشاغلی است که بسیار لوکس، پردرآمد و محبوب به حساب میآید. در ادامه این مقاله از تجارت آنلاین با ما همراه شوید تا از صفر تا صد شغل طراحی داخلی را بررسی نمائیم.
معرفی کسب و کار طراحی داخلی
به بیان صریح و ساده، کسب و کار طراحی داخلی به این معنا است که فرد متخصص باید از المانها و عناصر مختلف کمک بگیرد تا به زیباسازی فضای داخلی هر ساختمان کمک کند. علم تجهیز و چیدمان فضای داخلی، بکارگیری نورپردازی، تزئینات دیوار همانند رنگ و کاغذ دیواری، چیدمان مبلمان و صندلیها، پردهها، تعبیه کمدهای دیواری، کابینت و کفپوش، برخی از حوزههایی هستند که فرد متخصص کسب و کار طراحی داخلی باید در رابطه با آنها آگاهی داشته باشد.
به صورت کلی، هر وسیله، امکانات و یا تزئیناتی که در خانه بکار برده شود، میتواند به عنوان ابزاری جهت طراحی محیط خانه محسوب گردد. یک طراح داخلی متخصص و حرفهای باید بتواند وظیفه چیدمان و انتخاب وسایل را بر عهده گیرد. برای اینکه شما بتوانید به صورت حرفهای از کسب و کار طراحی داخلی درآمدزایی داشته باشید؛ در ابتدا لازم است تا مهارتهای ویژه این شغل را بدست آورید تا در نهایت، بتوانید پروژههایی که به شما واگذار میشوند را به بهترین محو انجام دهید.
مهارتهای لازم کسب و کار طراحی داخلی
پیش از اینکه به حرفه طراحی داخلی و نحوه درآمدزایی از آن بپردازیم؛ بهتر است تا با مهارتهای اولیه این شغل آشنا شویم! در ابتدا، لازم است تا به این موضوع توجه داشته باشید که حرفه طراحی داخلی با طراحی دکوراسیون بسیار متفاوت است. در کسب و کار طراحی داخلی، شما باید المانهای اصلی ساختمان را که شامل دیوارها و پنجرهها هستند تعیین نمائید. پس از انجام این مراحل، تغییر فرآیندی که انجام دادهاید، به راحتی نخواهد بود. این حرفه تحت عنوان معماری داخلی نیز شناخته میشود. در ادامه به بررسی تفاوتهای طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی خواهیم پرداخت.
به صورت کلی، شما باید مهارتهایی را در زمینه تخصص اصلی طراحی داخلی کسب نمائید که میتوانید اینکار را با شرکت در دورههای آموزشگاهی یا آکادمیک، انجام دهید. دیگر مهارتهای لازم جهت کسب موفقیت در این شغل، شامل موارد زیر هستند. با مطالعه این موارد، روال کلی راهاندازی کسب و کار طراحی داخلی را فرا خواهید گرفت:
- توجه به خواستههای کارفرما و کسب اطلاعات: اولین مرحله از راهاندازی کسب و کار طراحی داخلی، این است که شما باید در رابطه با علاقمندیها، خواستهها و نوع طراحی که کارفرمایتان میخواهد، با او مکالمه داشته باشید. علاوه بر این امر، شما باید تمامی این اطلاعات را جمعآوری نمائید، فهرستی از اولویتها و موارد با اهمیتتر تهیه نمائید و همچنین، سبک اجرای طرح داخلی را مشخص کنید.
- جمعآوری نمودن اطلاعات فنی: در مرحله دوم، شما باید اطلاعات و دیتاهایی را نظیر ابعاد، اندازههای سایت پروژه، میزان نورگیری، موقعیت فضاهای همجوار و کناری و غیره را گردآوری نموده و ثبت نمائید.
- خلق آثار ذهنی: طراح باید در سومین مرحله، به پرورش ایدههای مختلف بپردازد. خلاقیت شما در این مرحله میتواند کمک بسیار بزرگی باشد. بنابراین، سعی نمائید تا در ذهن خود طراحیهای متنوعی را در نظر بگیرید.
- پیادهسازی طراحیها: در مرحله چهارم از راهاندازی یک کسب و کار طراحی داخلی، شما باید طراحیهای ذهنی خود را بر روی کاغذ پیادهسازی نمائید! هر آنچه که در ذهن میپرورانید و خلق میکنید باید بر روی کاغذ ترسیم شود. از این طریق، شما میتوانید ایرادات، امتیازات و نکات مثبت و منفی طرح خود را بیابید.
- ترسیم طراحی در نرمافزار: پس از اینکه به یک طرح نهایی رسیدید و آن را تایید نمودید، باید با استفاده از اصول نقشهکشی تمامی جزئیات را طراحی کنید. نرمافزارهای متعددی برای انجام اینکار توسعه یافتهاند که میتوانید نحوه کار با آنها را از منابع مختلف اینترنتی بیاموزید. Autodesk، SketchUp Pro، TurboCAD و Archicad اسامی برخی از این نرمافزارها هستند. توجه داشته باشید که طرح اولیه پیاده شده در نرمافزار باید به صورت 2 بعدی باشد.
- سه بعدیسازی طرح: در مرحله ششم، طراحیهایی که از قبل به صورت دو بعدی در نرمافزارها طراحی شدهاند؛ باید به فرم 3 بعدی تبدیل گردند.
- ارائه طرح و نقشه: مرحله هفتم، آخرین مرحلهای است که شما باید جهت راهاندازی کسب و کار خود آن را اجرا نمائید. در این مرحله نیز، شما باید نقشههای تکمیل شده را کپی کرده و به کارفرما نشان دهید. لازم است به یاد داشته باشید که نقشه اصلی را نباید ارائه کنید؛ دلیل این امر نیز حفظ نکات امنیتی کسب و کار است.
تفاوت کسب و کار طراحی داخلی و دکوراسیون
به احتمال زیاد، نام طراحی دکوراسیون داخلی را نیز شنیدهاید؛ اما بهتر است بدانید که طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون داخلی دو حرفه کاملا مجزا و متفاوت از یکدیگر هستند. در این بخش قرار است تا تفاوتها، شباهتها و کاربردهای هر حرفه را بیشتر با یکدیگر بررسی نمائیم.
افرادی که علاقمند به کسب درآمد از طریق طراحی دکوراسیون هستند؛ در درجه اول باید مهارت زیباییشناسی را در خودشان تقویت کنند. این مهارت به قدری برای دکوراتورهای داخلی اهمیت دارد که باید اولویت آنها باشد! یکی از تفاوتهای کسب درآمد از طراحی دکوراسیون نسبت به کسب و کار طراحی داخلی این است که، فعالان حوزه این حرفه نیازی به دریافت دانش یا مدارک آکادمیک نخواهند داشت.
البته این موضوع، به آن معنا نیست که کار آنها تخصصی نبوده یا جای پیشرفت ندارد، بلکه برعکس شما باید در دورههای آموزشی این شغل شرکت کنید تا بتوانید کیفیت کار خود را افزایش دهید. دورههای سبکشناسی ساختمان، مبلمان و چیدمان برخی از دورههایی هستند که شرکت در آنها به علاقمندان این حوزه کمک شایانی خواهد کرد.
از طرف دیگر، کسب و کار طراحی داخلی با مواردی همچون: جانمایی، برنامهریزی فضاها ،عایقبندی و پوشش ساختمان، کفپوش، دربهای ورود و پنجره، ورودیهای یک ساختمان و هر آنچه در بخش داخلی ساختمانها که نیاز به ساخت و ساز داشته باشد، سر و کار خواهد داشت.
به صورت معمول، کسب و کار طراحی داخلی شامل تیمی است که از مهندس ناظر، مدیر پروژه و کنترل پروژه تشکیل شده است؛ این در حالی است که، دکوراتورهای داخلی معمولا با صنایعی از جمله مبلمان، سرویسهای خواب، طراحان دوخت پرده و یا صنعت فرش همکاری میکنند. شایان ذکر است که؛ فعالیت و مسئولیت دکوراتورها زمانی آغاز میشود که طراحان داخلی وظیفه خود را به نحو احسن انجام دادهاند. از این رو که، جهت چیدمان وسیلهها به بهترین شکل و ایجاد هماهنگی بین آنها، مراحل ساخت و ساز باید به اتمام رسیده باشد.
درآمد کسب و کار طراحی داخلی چقدر است؟
همانطور که در ابتدای مقاله و دیگر بخشها به این نکته اشاره شد؛ شما میتوانید با شرکت در دورههای مختلف آموزشگاهی یا تحصیل آکادمیک، از دانش کافی جهت ورود به بازار کار طراحی داخلی، برخوردار شوید. خوشبختانه، طیف وسیع و موقعیتهای شغلی متنوعی برای افراد در این حوزه وجود دارد. شما میتوانید به صورت استخدامی در شرکتهای خصوصی یا غیرخصوصی مشغول به کار شوید.
میزان درآمد قابل کسب توسط متخصصین این حرفه، به کارفرما بستگی دارد، البته میزان توانایی و ماهر بودن شما نیز به گونهای تعیین کننده مقدار درآمدی است که میتوانید به دست آورید. بر همین اساس، نمیتوان به صورت دقیق گفت که درآمد طراحان کسب و کار طراحی داخلی چقدر است؛ اما شما نسبت به پروژهای که انجام میدهید، میتوانید 10 الی 20 درصد از مبلغ نهایی قرارداد ساخت و ساز را دریافت نمائید.
جمعبندی کسب و کار طراحی داخلی
در این مقاله، به بررسی اطلاعاتی در رابطه با کسب و کار طراحی داخلی پرداختیم. شما میتوانید از طریق آموزشگاههای مختلف آموزش این رشته شغلی را دریافت نمائید. همچنین، میتوان گفت که حرفه طراحی داخلی جزو مشاغل لوکس و مدرن به حساب میآید. این کسب و کار میتواند به عنوان یکی از پردرآمدترین مشاغل در جامعه امروزی محسوب گردد؛ زیرا افراد با گذر زمان هر چه بیشتر به سمت زیبا و شیک کردن محیط زندگی خود متمایل میشوند. راهاندازی کسب و کار طراحی داخلی، معمولا به صورت پروژهای و تیمی است. البته، شما میتوانید بدون تیم و به تنهایی نیز در پروژههای مختلف ساخت و ساز حضور یابید و خلاقیت خود را در قالب عمل نشان دهید!